torsdag 31. desember 2009

Nyttårsaften 2009

Da var siste dag av 2009 godt igang. Her er det nå midt på dagen. Jeg antar at Bodil, Michael og Anna snart kommer hjem fra sommerhuset i Tootgarook. Nå har Michael i det minste fått nøkkelen til bilen.

Jeg kan selvsagt ikke vite hvordan kvelden vil forløpe. Planen er at vi skal på en kinesisk restaurant og spise for deretter å fortsette feiringen hos en nabo. For de av oss som ønsker å reise inn til Melbourne for å se fyrverkeriet så er det mulighet for det. Det skal jeg. Vil selvsagt ikke gå glipp av denne muligheten. Det er en intern konkurranse mellom Sydney og Melbourne om hvem som hoster opp med det flotteste fyrverkeri . Artig om Melbourne vinner i år. De fleste har nok sett fyrverkeriet i Sydney på TV. Det skyldes selvsagt tidsforskjellen som medfører at vi går inn i 2010 ti timer før folket i Norge !  Michelle er nå i Texas. Om jeg har regnet korrekt så er hun 17 timer bak meg !

Som sagt planene er lagt. Men om det blir slik får jeg kommer tilbake til når feiringen er overstått !


                                        *************************

Så var tiden inne for å gi et kort referat av min nyttårsfeiring . Kan starte med å fortelle at Sydney vant med sitt fyrverkeri også i år. Det skyldes først og fremst værgudene som hensynsløst sendte tidenes uvær over Melbourne rundt midnatt. Lyn, torden og noe regn var ikke rette forhold for et utendørs arrangement som fyrverkeri er. Dessverre. Men det la ingen demper på resten av feiringen. Det medførte bare litt endringer i planene våre.

Kvelden startet med at noen venner av Michael og Bodil kom innom for et (eller flere) glass champagne.


Et glass champagne er en god start på kvelden !


Turen gikk deretter til en kinesisk restaurant hvor jeg for første gang spiste såvel emu som krokodille. Synes jeg så rett inn i gapet på en diger krokodille mens jeg spiste den. Emu smakte vel mest som kalkun . Krokodille smakte ....... krokodille. En annerledes smak uten at jeg fikk backlash av smaken. Moro å prøve.Noen av rettene vi hadde. Her er også Emu og krokodille !

Etter at alle var gode og mette skulle turen går til byen. Men himmelen var kullsvart og luften så tykk at en kunne skjære i den med en kniv. Ingen tvil om at vi snart ville få et voldsomt tordenvær. Det ble derfor besluttet at vi skulle reise hjem og tilbringe kvelden hos noen venner fremfor å reise inn til byen. Det var på forhånd annonsert at om det lynet og tordnet kl 24:00 ville fyrverkeriet bli avlyst. Dette ettersom arrangørene kunne bli holdt ansvarlig om noe skulle skje med tilskuerne under fyrverkeriet. Paraply med spiss er ikke akkurat det beste å stå under når det lyner !

Så da bar det hjem og bort til naboene. Fyrverkeriet ble sett fra verandaen . Flott men ikke helt det samme som å være tilstede.  Legger ved et par stemningsbilder fra kvelden. Huset var fyllt til randen av folk....


Vertsparet for nyttårsfeiring. Bodil og Michaels naboer.


Graeme og MichaelMobilene kommer frem . Nærmer seg kl 24:00


Noen fikk vistnok en melding....
Det var så litt om min nyttårsfeiring. I dag nyttårsdag er jeg naturlig nok redusert ! Skal dog pakke til morgendagens avreise til Ayer's Rock.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar