tirsdag 29. desember 2009

Romjula i Tootgarook

26.12.2009


Planen var å reise fra Melbourne til Tootgarook tidlig om morgenen. Men planer er til for å endres . Under 1. Juledags middag var Bodil uheldig å knekke en tann. Så tannlegevakten måtte kontaktes i morges. Time kl 15:30. Da passet det fint å ta imot invitasjonen til Michael’s søsters juleparty. Åpent hus så det var bare å kle seg og komme seg av sted. Dessverre så fort at jeg ikke fikk med meg mitt kamera. Så det blir egentlig bare for meg å fortelle at det på mange måter var en gjentagelse av gårsdagens juleparty. I den tidsperiode vi var tilstede antar jeg at jeg hilste på rundt 70-80 personer. Husker selvsagt ikke mange av navnene men derimot husker jeg at det var utrolig moro . Været var også på vår side med høy sol og rundt 35 grader.

Bodil kom seg til tannlegen og fikk ordnet tannen midlertidig. Hennes tannlege er i likhet med alle andre på sommerferie så det tar noen uker før hun får ordnet tannen sin.

Da var det endelig klart for avgang til Tootgarook. Var vel fremme rundt kl 19. Anna har med seg en venninne (Freke) så Anna ser vi ikke mye til. Et herlig måltid og en herlig kjølig hvitvin satte punktum på en perfekt dag. Og det var en alt annet enn dumt at planene ble endret. Herlig hageparty……27.12.

Michael og jeg startet dagen tidlig. Michael med en sterk kopp kaffe og en Stig Larsson bok. Jeg med en kanonflott joggetur langs stranden. Joggetur langs stranden opplever jeg bestandig som praktfullt og det er litt trist at det ikke er mulig å jogge langs stranden i Tyrkia. Der er sandkornene alt for grove og en synker for dypt ned i sanden til at det er mulig å jogge. Desto mer nyter jeg å kunne forta joggeturen langs denne finkornede strand her ved Port Phillip Bay.

Morgenen var magisk med en fantastisk soloppgang og akkurat rette temperatur til å løpe i shorts og singel. Ettersom resten av gjengen tydeligvis hadde et stort søvnbehov nød Michael og jeg en herlig rolig morgenstund med en kopp kaffe etter min joggetur. Med hver sin bok . Dette er FERIE !!

Etter at alle hadde fått dekket sitt søvn og matbehov og shopping var overstått reiste Bodil, Anna, Freke og jeg en tur på stranden.


Port Phillip Bay


Port Phillip BayFreke og Anna koser seg i vannetHerlig stemningsbilde fra stranden


Settes ganske enkelt på døren slik at alle vet hvor en er !


Eller om en ikke ønsker å bli forstyrret !


Etter noen bad gikk turen langs hovedgaten . Nå er det et folkehav her nede ettersom alle har sommerferie. ”Vårt” sommerhus ligger i et rolig område men det er ikke mange minutters gange for å komme ned til et svært livlig område langs stranden. Ikke minst nattelivet er aktivt . Vil nok ta en kveld eller to ned og få med meg litt av det . Der kommer det verken bilder eller rapportasjer fra . Garantert !
Typisk gate i Tootgarook


Det er for øvrig helt herlig å slappe av etter en lang periode med mange aktiviteter hver dag. Må også samle krefter til den store styrkeprøven: Bestige Ayer’s Rock. Det er en 5 dagers tur i ørkenen med opp til 50 varmegrader på dagstid men iskaldt på natten .Jeg har valgt å tilbringe nettene ute i sovepose. Tenker litt på småkryp og slanger men når alle andre klarer det så klarer jeg det sikkert også. Det vil gi meg en mulighet til å få med meg den helt unike stjernehimmel som de har her i Australia. Den er helt forskjellig fra den vi ser på den nordlige halvkule. Naturlig nok ser vi ikke Nordstjernen, månen og Karlsvogna er speilvendt og en gruppe stjerner utgjør Sydstjernen. Og det er millioner av stjerner. Med andre ord en opplevelse i seg selv.

Det har for øvrig nettopp falt regn i området rundt og på Ayer’s Rock noe som medfører at området vil være grønt. Herlig. Nedturen er at det blir vanskeligere å bestige den da det lett kan være glatt …… men det klarer jeg helt sikkert også med gode sko ! Vel, jeg teller ned dagene. Startskuddet går 2. januar .

Kvelden var som resten av dagen nydelig og vi koste oss med herlig grillmat og hvitvin .28.12.2009

Etter dagens herlige beach jogging og likedan frokost gikk turen til Koonya Ocean Beach. Denne stranden ligger på den andre siden av halvøyen. Mens bukten har svært rolig vann og er langgrunt er Koonya Ocean Beach det motsatte. Store bølger, understrøm og langt mer vind. Perfekt for surfing. Her er vannet også veldig kaldt ettersom det kommer kald strøm direkte fra Antarktis . Surfere og andre som skal oppholde seg i vannet over tid har derfor alltid våtdrakt på.Koonya Ocean Beach


Koonya Ocean Beach


Vi tilbrakte noen timer på stranden. Det er mye spennende å se på Koonya Ocean Beach. Det er bl.a. noen spesielle fjellformasjoner som er utrolig skarpe. Så forsiktighet når en trør er viktig….


Bodil og Anna ved fjellformasjonenFjellformasjonen


Australia er på mange måter helt annerledes enn det vi er vant til hjemme. Har allerede omtalt stjerne, dyr, fauna som eksempler. Andet eksempel er en helt spesiell type tang som vi så ved denne stranden :


Flott tang


Michael og jeg beundrer tangen


En annen annerledes opplevelse jeg så i dag er vannmagneter. Også de er helt forskjellig fra våres vannmagneter .Slik vannmagnet har jeg kun sett i Australia


Området er som skapt for romantik. Herlig med en klem :


Bodil og Michael nyter livet


Som nevnt er vannet kaldt eller friskt om en vil. Bare de tøffeste våger seg uti :


Herlig "is"bad. Bodil og jeg er tøffe.


Første mann opp !


Planen var egentlig å reise videre å se andre attraksjoner men alle koste seg såpass på Koonya Ocean Beach at det ble ikke flere reisemål i dag.  Bodil og jeg fikk oss dog et tidlig kveldsbad i bukten. Roligere og varmere vann på den siden.

Med andre ord dette var en perfekt dag med alle ingredienser en kan ønske seg en varm sommerdag. Det lukter grillmat nå så det er nok snart middagstid……

29.12.2009

Etterhvert kjedelig lesestoff men også i dag begynte dagen med en herlig beach joggetur og frokost. Anne, Freke , Bodil og jeg skulle til en jordbærfarm i området. Det er en litt annerledes farm hvor du kan kjøpe en tom 500 gr bakke og selv plukke jordbærene. Prisen for en slik bakke er AUD 8 = 45 kr. Det må da være en glimrende forretningside ? For meg virker det litt rart at en vil betale såpass mye for å få lov til å plukke 500 gr jordbær selv .......Inngang til området


I forretningen fikk en også kjøpt alt fra jordbærsyltetøy til jordbæris.  Til høye priser synes nå jeg .


Mange som var villig til å betale dyrt for å plukke jordbær i varmen
Da har hver av oss plukket et beger med jordbær

Da har vi prøvd jordbærfarmen. Personlig foretrekker jeg å besøke noen av de mange vingårde som er i distriktet . Spesielt prøvesmakingen.

Etter en bedre lunsj reiste Graeme og jeg tilbake til Melbourne. Bodil og Michael vil helt sikkert sette pris på et par dage og kvelder alene nå. Graeme er en god venn av Michael . De spiller ukentlig golf sammen. Graeme var frem til juni måned gift med Mary Lou som jeg har omtalt tidligere. Graeme feiret også julen sammen med oss ettersom det var hans første jul uten familie. Han skal selvsagt også feire nyttårsaften sammen med oss.

Jeg er utnevnt til sjefsgartner og dermed gitt ansvaret for å vanne blomster og tre i hagen. Frem til ifjor var hagen en flott oase men grunnet vannmangel døde såvel treer som blomster . Trist . Men nå er det altså plantet på nytt og jeg skal nå vanne slik at ikke det nye også dør....