tirsdag 8. desember 2009

Batu Caves og Elefant safari .


Dagens utflukt startet kl 08:30 fra hotellet. Vi var kun 4 personer ( en familie fra Melbourne + meg) . Det var helt topp for det ga anledning til å gjøre flere stopp på veien opp i fjellene . Hvor endelige mål var Elefant safari. Forøvrig nok en gloende het dag med stikkende varme og høy fuktighet. Skal liksom være monsunregntid i Malaysia nå men så langt har jeg ikke sett en regndråpe.

Første stopp på veien var Batu Caves som ligger 13 km nord for K.L. De kjempestore grottene er den mest kjente severdigheten ved hovedstaden. Grottene ligger i en høy kalksteinsformasjon. 272 trappetrinn fører opp til inngangen. Da fikk jeg endelig bruk for motbakketreningen jeg har utført hele uken !

Grottene ble først oppdaget i 1878 av den amerikanske naturforskeren William Hornaday. Han var på jaktekspedisjon da han kjente lukten av flaggermusekskrementer og fant  grottene ved hjelp av lokale førere. Det er et tjuetalls grotter , men bare 3 av dem er åpne for besøkende. Hovedgrotten blir kalt Light Cave eller Cathedral Cave. Den  er 180 m lang, og ned fra taket henger seks meter lange dryppsteiner. Dagslyset sender skarpe stråler gjennom grotten fra åpninger i taket.Ved inngangen til grottene hvor 272 må "bestiges"Inne fra Cathedral Cave hvor en tydelig ser dryppsteinene som henger ned fra taket.
Inne i hulen er det fyllt av hinduhelligdommer

Ved inngangen en flott statueOgså her hopper apene rundt. Denne lot meg heldigvis være i fred !

På vår videre ferd opp i fjellene så jeg nok engang de enorme palmeplantasjer som jeg registrerte under innflyvingen til KL. Palmene brukes forøvrig til utvinning av palmeolje.


Slik ser noen av palmeplantasjene ut fra bilen .

En annen ting som imponerte meg var hvordan man klarer å plante i tilnærmelsesvis lodrette skråninger. Det bygges etasjer med renner til vannløp mellom hver etasje slik at vannet utnyttes opptimalt.Eksempel på etasjeplanting.

Etterhvert som vi kom opp i høyfjellet kom vi inn i områder som er bebodd av de opprindelige innfødte malaysiere . Som i Australia  bor også disse innfødte i et samfunn som skiller seg fra resten. De bor i svært enkle hytter uten eleksitet, gass, tv osv . Alle de gjenstander som vi i den siviliserte verden anser som et must for å overleve. Mange av barna går ikke på skole men blir undervist i hjemmene.En hytte vi passerte på vår vei. Særdeles spatansk !


Litt mat ble det også tid til. Vi stoppet denne gangen i Kampung Baru Karak. Forøvrig var varmen på det tidspunkt nærmeste drepende !


Så var vi fremme ved dagens mål : Elefant Safari. Før vi ble gitt adgang til elefantene fikk vi se en 30 minutters informasjons video . Videoen omhandlet kampene for å redde elefanter fra den etterhvert minkende regnskog for å gi de et liv i nye områder. Interessant video.


Imponerende flott elefant


Før safarien kunne starte måtte vi selv fore elefantene....var litt skeptisk i starten men det gikk seg tilMat må til...
Så var turen endelig igang. Uten stol !
Så var turen slutt. Hadde det fantastisk.....

Vi var i safari parken i ca 3 timer . Artig og lærerikt . Så bar turen rett hjem til KL hvor jeg var tilbake på hotellet kl 18:30. Ble også invitert på besøk av mine reisefeller når jeg kom til Melbourne.... aner disse folkene ikke at jeg faktisk kommer ?

Konklusjon: Nok en fantastisk og innholdsrik dag i Malaysia.