søndag 13. desember 2009

Tootgarook - min første helg i Australia

Grunnet egenbeslutning om nettfri helg med konsentrasjon om familien er jeg nå tilbake med referat av helgens opplevelser.

Ankom som tidligere skrevet Melbourne midt på dagen fredag. Rakk å pakke ut kofferten for å pakke til helgtur til sommerhuset i Tootgarook som ligger 1 times kjøring sør for Melbourne ved den fantastiske bukt Port Phillip Bay . Området er et yndet sted for folk fra Melbourne og Australien ellers å ha sommerhus.

På veien stoppet vi å spise herlig mat på en kinesk restaurant. Vel fremme var det endelig tid for en velkomstdrink og en catch up prat på verandaen :


Tror øl er internasjonalt ......uansett like godt overalt !

Etter en hyggelig fredagskveld og en velfortjent nattesøvn startet dagen med en joggetur langs stranden. Etterpå var det lufting av hundene sammen med Bodil...




Bodil på den nydelige stranden ved Port Phillip Bay

Etter en fantastisk frokost bar det til det lokale marked. Etter utallige markedbesøk i Tyrkia anså jeg meg selv som den fødte markedsbesøkende. Skulle prute som bare det. Men så var det bare slik at pruting egentlig ikke er en del av markedet i Australia. Så den kunnskap fikk jeg dessverre ikke bruk for ! Men jeg fikk nå kjøpt meg en nydelig sølvhalskjede likevel.



Lokale marked i Tootgarook




Når vi først var igang med handling stoppet vi også ved et loppemarked. Der var prisene latterlige. Michael kjøpte 2 golfkjøller for AUD 10 og jeg fikk kjøpt en etter min og andres mening flott kjole til New Years Eve for AUD 8 !!



Loppemarked som gikk til en veldelighet var populært

Og så trengte vi litt nye planter til hagen. Men det er ikke altid like lett å huske størrelsen på bilen når en blir ivrig. Heldigvis er det løsninger på alt !



En og annen synes det var en original måte å tranportere planter på !

Så var vi ferdig med shopping for dagen . Da var det tid for Bodil og meg å ta oss en tur langs bukten. Turen gikk fra Sorrento til Portsea. Området langs kysten er kjent for å være det absolut dyreste område å kjøpe eiendom i Australien. Vi fikk også med oss private helikoptere som lettet og landet . Helikopter fra Melbourne går fortere enn med bil........



Det var en fantastik flott tur langs bukten

Vi kom også innom Point King stedet hvor de første engelskmenn kom i land i 1809




Point King

Som avslutning på en perfekt dag var det tid for en dukket. Dette er den 12. desember 2009





Etter litt soling og kos på den fantastiske stranden ved Portsea bar det tilbake til sommerhuset. Der ventet en fantastisk måltid som Michael hadde tilberedt. Han må være en av Australias beste kokke. Er glad flypassasjerer ikke veies når de skal ombord. Forventer en vektøkning etter mitt opphold her !
En koselig lørdagskveld med god vin sammen med familien er ikke å forakte etter en såpass innholdsrik dag.

Søndag startet dagen som alltid med en joggetur . Også denne gangen langs stranden. Etter frokost bar det avsted til Mornington Peninsula National Park hvor vi håper å treffe på kenguruer. Området er svært og en kan lett gå i parken hele dagen.





Som alle andre turister var det også et must for meg å få tatt et bilde ved et veiskilt som illustrerer kengurer i veien :



Say no more....

Vi var heldige. På vår vei traff vi på en flott kenguruer på ca 40-45 stk. Kenguruer ferdes alltid i flokk. En utfordring er at de skuler seg i buskasen. Blir en for opptatt av å komme for nær noen så kan en risikere at man kommer mellom kenguruene . Og da vil de gå til angrep . De bokser og har klør som kan skade deg betydelig.



Der har jeg fått en flokk i sikte men.......




Så ikke den jeg var ved å tråkke på...


Vi bestemte oss derfor å la flokken være i fred. Et siste minnebilde og så fortsatte fotturen i denne fantastiske park.




Vanskelig å se men det er faktisk kenguruer rundt meg ....de skjuler seg godt.

Etter noen timers vandring i parken bar det til en kjent kystby Flinders som ligger ved Western Port.
Naturen der var bare helt enestående....



På vår vei til Red Hill stoppet vi på Tuch's Ridge Vineyard , en av et utall vingårde . Det var ekstrem store områder med druer. Vi måtte selvsagt smake på vinen. Ble 11 smaksprøver ........



Enorme områder med vin....





Er gjerne prøvekanin ved vinsmaking ............


Da var også den dagen ved å være slutt. Etter en kjapp utvask av sommerhuset bar det tilbake til Melbourne hvor Michael igjen disket opp med super god mat.

Min første helg i Australia var helt TOPP !