tirsdag 15. desember 2009

Julepresang, Carlton Gardens og Melbourne Museum

Etter joggetur og frokost gikk turen også idag med Metro til sentrum. Jeg hadde bestemt meg for en tur til Alice Spring og Ayers rock. Avreise 2. januar og turen slutter 7. januar. Innrømmer gjerne at turen er knall dyr men hvor ofte får jeg sjansen til å reise på den eventyr reise ? Det blir så årets + de neste ti års julepresang til meg selv. Ikke spesielt luksuriøst ettersom nettene tilbringes i sovepose under åpen himmel. Og jeg som hverken liker innsekter eller krypdyr ...... gleder meg sinnsykt allerede !

Etter å ha fått billetter i boks så valgte jeg å se St Peters Church som ligger midt i sentrum av Melbourne. En av Melbournes eldste kirker. Utrolig flott dekorert men dessverre....foto forbud inne i kirken !



St. Peters Church

Etter kirkebesøk tokk jeg en runde med Tourist shuttle bussen. Den jeg beskrev i går som du hopper på og av hvor du måtte ønske . Turen tar 1 1/2 time og du blir hele tiden informert om hvor du er og hva du ser.. og så er bussen airconditioned noe som kommer godt med nå når temperaturen nærmer seg 40 grader. Det er en fantastisk måte å se byen på og få flott informasjon om hvor serverdighetene er.


Tourist shuttle bussen som er gratis


Mitt første stoppested var Carlton Gardens som er ennå en vanvittig flott park i Melbourne. Parken er fra 1891 og innholder 3 spesielle fontener : Hochgurtel Fountain, The French Fountain og Westgarth Fountain.  Hagen er endret en lang rekke gange siden åpning. Men i 2008 ble alle bed endret tilbake til slik de var opprindelig.



En av hundrevis av bed i Carlton Gardens



Hochgurtel Fountain i Carlton Gardens

Varmen medførte at jeg besluttet å gå på museum som er airconditioned. Melbourne Museum ligger ved siden av Carlton Gardens og har delvis foto forbud



Melbourne Museum


Den første australsk produserte bil fra 1947




Setter pris på at disse 2 Kobra'er er utstoppet og bak glass !



Dinosauere var store..

Det som gjorde mest inntrykk på meg var fortellingen om at australske myndigheter i perioden fra 1902 til slutten av 1960 med makt fjernet barna til Aboriginalene. Barna ble deretter plassert i institusjoner for å tilegne seg "usefull skills" ! Hjerteskjærende........


Denne illustrasjon rørte meg dypt !

Etter museumsbesøket tokk jeg bussen videre til Southbank som ligger langs Yarra River. Etter en herlig lunsj og avkjølende drink bestemte jeg meg for å avslutte dagens sight seeing. Varmen gjorde det ikke fristende å fortsette.

Morgendagen er tenkt tilbrakt ved St. Kilda som er et område som i sin tid var et kjent hippie sted . Der er det en flott strand. Selvom jeg selvsagt ikke reiser til Australia for å bade så tror jeg likevel en litt avslappende dag ved sjøen vil gjøre godt.

Også i dag er jeg spent på hva Michael finner på å servere .......