fredag 18. desember 2009

Royal Botanic Gardens Melbourne

Ettersom det er teaterkveld i kveld startet dagen ekstra tidlig. Joggetur, frokost og tog til sentrum før 09:00. Forøvrig gjenkjenner togkonduktørene meg nå og spør ivrig til hvordan jeg har det og hva jeg skal gjøre i dag ! Herlig opplevelse midt i en storby .

Dagens mål var Royal Botanic Gardens som ligger midt i Melbourne sentrum og i gangavstand fra togstasjonen (Finders street) . Hagen ble grunnlagt i 1846 og utgjør hele 38 hectar . Det er mer enn 52.000 individueller planter som representerer 10.000 forskjellige arter samlet fra hele verden. Parken har naturlig nok et fantastisk fugleliv. Alle planter og tre er nøye beskrevet på en metalplate .

Med en slik størrelse og antall planter så fortjener parken at en benytter hele dagen der. Spesielt nå når det er vår i Australia og alt blomster på sitt flotteste. Det er også klogt å benytte seg av kartet over parken ettersom det er lett å gå seg vill. Også selvom det er en rekke skilte som viser veien videre til neste attraksjon.



Ved en av inngangene til Royal Botanic Gardens


Det er helt umulig å gjengi opplevelse men kanskje noen bilder kan gi en vis innsikt i hva jeg har opplevd i dag. Ubeskrivelig flott opplevelse.



En klokke i et bed. Den fungerer !



Harry Potter tre (Cockscomb Coral Tree) . Blomster nå men vanskelig å se.



Også her sorte svaner .



Sier litt om størrelse av bedene .



Nydelig....



trerne er i full blomst nå om våren






Idyllisk ?



Nok et eksempel på blomstrende tre !









Dette er Michelles og min favorite blomst !



Vannlilje



For ordens skyld: Blomsten er til venstre i bildet :)



Avslutter bildeserien med en blomstrende kaktus.

Etter å ha tilbrakt mange timer i denne flotte fauna var det dessverre tid for hjemreise. Måtte dog ha en stopp Southgate for å innta en lunsj, noe kjølende leske samt ikke minst beskue menneskehavet. En opplevelse i seg selv.

Så må jeg ikke glemme dagens julestemningsbilde. På torget i Melbourne finner man dette eksemplaret :



Plastic , fantastic.....say no more....

Så er det snart tid til å gjøre seg klar for teater. Dette må da være det nærmeste en kommer en perfekt dag botanisk hage på dagen og teater på kvelden ? Forøvrig vet jeg ikke hvilket stykke vi skal se. Hemmelig og spennende......