fredag 8. januar 2010

Jelly Fish

Planene for idag var at jeg skulle være med Bodil og Michael til Lorne hvor de skal tilbringe helgen sammen med sine golfvenner. Men som så ofte før så ble planene endret også denne gangen. Jeg våknet med flat batteri og bestemte meg for å tilbringe helgen alene i Melbourne. Håper så å få ladet batteriene i løpet av noen avslappende dager.

Det er meldt hetebølge med topp på mandag på 45 varmegrader. Det er veldig spesielt å både høre og se hvordan Europa er nedsnødd og at det meldes om kuldegrader som nesten tilsvarer varmegradene jeg har her. Ser at mange skoler etterhvert har stengt og at det er store problemer med flytrafikken. Tenker på alle derhjemme og håper alle har det godt !! Forestiller meg at alle koser seg på ski og i akebakken og velger ikke å tenker på de vanskeligheter kulden kan medfører for den enkelte.

Så kommer 10.000 kroner spørsmålet : Hva gjorde Grethe så idag når det var så varmt ?

BINGO ! St. Kilda. Eneste fornuftige plassen å være medmindre en ønsker å oppholde seg innendørs med aircondition ! 

Tross flat batteri fikk jeg meg en joggetur i morges. Litt for å teste formen. Beslutning tatt. Blir i Melbourne. Tokk deretter den vanlige trikk til St. Kilda. Der var det et uvanlig syn i strandkanten.
I løpet av natten var en større mengde Jelly Fish (vannmaneter) skyllt på land.
Et uvanlig syn ved St. Kilda idag

Det er meget spesielt at Jelly Fish kommer inn slik. Det er langt tidligere enn vanlig på året samt en større mengde enn normalt. Det spekuleres i om fenomenet skyldes Global oppvarming som medfører at vannet blir varmere og dermed gir grunnlag for større Jelly fish bestande.

Jelly Fish er ikke som våre vannmaneter. Jeg har tidligere vist den underlige pølseformede ved Tootgarook. Denne her er ganske stor og ligner et uhyggelig hode. Den har arme som en blekksprutt og selv disse svir om en kommer bort i de.Takker nei til å møte denne karen i sjøen !

Badet en rekke gange men så ingen Jelly Fish i vannet og hørte heller ikke andre som fant noen. Det skrikes ganske høyt om noen ser en i vannet så jeg antar at de som lå på stranden var hele svermen.

Nevnte tidligere at det også finnes haier utenfor Melbourne. Normalt vil de holde seg langt unna badestrendene. Men det finnes unntak. Spesielt når en hai blir syk vil den kunne forvilde seg inn mot stranden. For å følge med på dette så svever det konstant et helikopter over området som varsler om en hai skulle nærme seg badestranden. Så jeg føler meg egentlig ganske trygg i vannet.
Helikopteret som overvåker området !

Så er det ved å nærme seg kveld her i Melbourne. Er nok engang utnevnt til sjefsgartner så jeg må straks ut og vanne.

Har ikke spesielle planer for i morgen (endrer de jo likevel!) . Ser an formen. Kanskje en innendørs attraksjon (aircondition) eller ?