søndag 10. januar 2010

Søndagsmarked

Nå begynner nok innleggene å bli ensformige og kjedelige. Gjentar de samme tingene i disse dage mens vi venter på kaldere vær som gjør det mulig å foreta seg noe annet enn å bade.

Stod tidlig opp i dag for å få gjennomført joggeturen før varmen slo til for alvor. Litt klærsvask og frokost før avreise med trikken til søndagsmarked. Har besluttet meg for å kjøpe et smykke med hjem. Mye annet jeg kunne tenke meg men kofferten er full og overvektig allerede. Om det er noen moral i det vet jeg ikke men i så fall måtte det være at man ikke alltid kan få det en ønsker seg……Måtte ha med meg søndagsmarkedet en siste gang !

Etter å ha kjøpt smykket + litt til var det ned til St. Kilda for å få den siste sjødukkert for denne gang. Antar det går noen måneder til neste dukkert og da blir det antageligvis på Sola eller i Mahmutlar !

Som flere gange før var det store stand ved stranden med informasjon om hudkreft samt utdeling av gratis solkrem . Har tidligere nevnt at Ozonlaget er svært tynt over Australia. En følge av dette samt sikkert en rekke andre faktorer gjør at Australia topper statestikken over flest syke og døde av hudkreft i verden . Over 1000 mennesker blir daglig behandlet for hudkreft og hvert år dør der 1.700 mennesker av sykdommen. Her i delstaten Victoria dør der hvert år 343 mennesker av hudkreft . Det er flere enn antall døde i traffikken. Ikke så rart at en driver en sterk propaganda for å få folk til å dekke seg til samt smøre seg med høy solfaktor.Stander med info om hudkreft

I tillegg til at Australia er blitt et forbilde på helse- og miljø så har en også stor fokus på hurtig assistanse om noe skulle skje. For et par dager siden viste jeg et bilde av et helikopter som kontinuerlig svever over stranden. Det er heller ikke langt mellom livredderstasjonene.


Badevaktene sitter klare !

Etter noen dukkerte og et par stemningsbilder sa jeg by….nei…so long til St. Kilda.Litt idyll midt i menneskemassen !

Venter Bodil og Michael hjem fra sin golfhelg i kveld. I morgen er det vaske og pakkedag i 45 varmegrader !