torsdag 14. januar 2010

båttur og kamera

Har tydeligvis ikke klart å omstille meg til Singapore tid. Våknet 04:30 og var lysvåken. Bestemte meg etterhvert for å ta en joggetur før det ble for varmt. Har ikke termometer så jeg aner ikke hvor varmt det var da jeg sprang ut. De påstås at temperaturen aldri faller under 22 varmegrader og at det er en gjennomsnittsfuktighet på hele 95 %.

Jogget i det som skulle være en ”park” i nærheten av hotellet. Rundetid 3 minutter så det er ikke snakk om store parken . For øvrig lite parker her i byen. Med Melbournes flotte parker i bakhodet så er dette ikke mye å skryte av.

Tokk 10 runder. Da var jeg tilstrekkelig svimmel, svett og lei av runden. Dog godt å få rørt seg og ikke minst ga det en god følelse etter en herlig dusj og frokost. Da var jeg klar for dagens sightseeing og forsøk på å finne avgangen for båtturen.

Og fant frem til båten gjorde jeg.Klar for ombordstigning


og klar for avgang

På vår båttur fikk vi en unik mulighet til å se forskjellige severdigheter fra sjøsiden. Legger inn noen eksempler :

Merlion i Singapore står og ønsker alle besøkende til Singapore velkommen. Merlion er 8.6 meter høy, veier 70 tonn og ble designet i 1964. Opprinnelig ble Merlion plassert i utløpet på elven i Singapore, men er nå flyttet til Merlion Park, ved siden av One Fullerton, hvor den nå står og ser utover Marina Bay.

Historien om Singapore Merlion går langt tilbake, helt til den tid Singapore var kjent under navnet Temasek. En Javanesisk prins oppdaget et dyr i Singapore som senere viste seg var en løve. Han kalte da Singapore for “Singapura”, som betyr løvebyen. Fiskehalen på Merlion symboliserer at Singapore opprinnelig var en fiskerlandsby. Merlion er Singapores kjennemerke.


Merlion - Singapores kjennemerke


Singapore flyer .Langs Marina Bay er det også et 165 meter høy pariserhjul- Singapore flyer- hvor en kan få en uvanlig flott panorama utsikt over havnen og byen. Det tar 30 minutter for hjulet å kjøre rundt så en har god tid til å nyte utsikten.


Singapore Flyer


Esplanade – Theathres on the Bay – Singapores nye teaterhus ble åpnet i oktober 2002. Vakkert beliggende ved elveutløpet, har teateret gitt en ny dimensjon til Singapores kulturliv. Teatersalen rommer 2,000 tilskuere, og konsertsalen 1,600 tilskuere. I tillegg kommer et par mindre saler og utendørsscener.


Eksplanade - Singapores teaterhus


Andersons Bridge. Denne broen har blitt oppkalt etter Sir John Anderson, Guvernør av stredets nybyggere. Anderson Bridge ble bygget i 1909 og var et samarbeidsprosjekt mellom regjeringen til stredets nybyggere og kommisjonen av byen Singapore. Presidenten av kommisjonen for byen Singapore var E. C. Broadrick, og byens ingeniør var R. Peirce.


Broen ble bygget av A. Butments – The Westminister Construction Co Ltd, og kontraktørene som bygget elementene var Howarth Erskine Ltd. Plakketten på Anderson Bridge er bygd av stein som i ens ærende er hentet ut fra Egypt.


Andersons bridge fra sjøsiden

Andersons bridge fra land


Fortalte i går om rovdriften som er gjort på eldre bygninger for å få satt opp nye glass og betong skyskrapere. Resultatet er bedrøvende synes jeg :


 
Flotte lavbygg med restauranter langs elvebredden. Trist med skyskraper i bakgrunnen.

 
Igjen Singapore skyline med teateret i forgrunnen

Har ellers brukt noen timer på å se på det jeg ikke skulle :


Skal / Skal ikke ?

Dagen idag er i prinsippet min siste dag i Singapore. I morgen blir en rimelig tøff dag. Må sjekke ut fra hotellet kl 12:00 og flyet til Amsterdam går først kl 22:50. Det blir endel timer å slå ihjel så jeg finner nok noe kjekt å gjøre på. Flyturen til Amsterdam tar 15 timer og etter planen skal jeg lande i Amsterdam kl 05:30 lørdag morgen. Da er det 5 timers ventetid før flyet til Stavanger endelig skal få meg hjem......gleder meg til å se både den ene og den andre men aller mest gleder jeg meg til å se Simen, Vilde og Anine . Og så håper jeg selvsagt at det er noen som gleder seg til jeg kommer hjem .....

I kveld skal jeg spise en so long middag på en bedre restaurant. Det blir koselig tror jeg .