mandag 11. januar 2010

Min Siste dag i Australia ! (for denne gang)

I dag kom så den varslede sjokkvarme på 45 varmegrader til Melbourne. Folk blir oppfordret til å holde seg innendørs eller i aircondionet områder. Mulig det kunne ha gått an å være på stranden i dag men noen stor fornøyelse tror jeg ikke det er......uten strandtelt !

Både Bodil og Michael har holdt seg hjemme og jobber hjemmefra . Det kan være et problem å kjøre bil da dekkene kan eksplodere mot den varme asfalten. Ikke noen god ide å være på motorveien da. Michelle og jeg har opplevd å få dekket eksplodert i varmen langt ute i ødemarken i Texas nær den meksikanske grense. Ikke noen hyggelig opplevelse det var det vel Michelle ?

Hører også på nyhetene at togene/metro i Melbourne er innstilt ettersom togskinnene bøyer seg i varmen. Folk som bruker offentlig transportmiddel kommer seg ikke til/fra jobb. Ikke greit med ekstreme temperaturer hverken den ene eller andre veien .

Og så ble det satt ny varmerekord i natt. Temperaturen var aldri under 32 grader. Den gamle rekorden fra 1901 er dermed en saga blott. Litt merkelig hvor ekstreme forholdene er på kloden for tiden. Det blir satt nye rekorder både når det gjelder kulde og varmegrader, nedbørsmengder i form av snø og regn osv.......el nino effekt ?

Jeg har fått vasket mine klær og pakket. Flere gange. For hvordan får man 30 kg til å bli de 20 kg en har lov å ha med seg ? Min ryggsekk er rimelig tung for å si det slik . Så får det gå som det går.

Har også fått sjekket inn på Singapore Airlines. Kjekt å kunne gjøre det online slik at en slipper å være på flyplassen flere timer før avgang.

Vedmodig å måtte reise herifra samtidig som det etterhvert skal bli godt å komme videre og ikke minst hjem. Gleder meg til å se de tre små barnebarna mine . Savner de !

Før jeg forsvinner vil jeg få takke Bodil , Michael og Anna for deres utrolige gjestfrihet og hjelpsomhet. Uten de hadde denne turen ikke vært den samme. Tusen , tusen takk. Også takk til alle de hundrevis av hyggelige mennesker jeg har fått gleden av å bli kjent med hernede . Helt fantastisk !

I kveld skal vi ha avskjedsmiddag som jeg har omdøpt til "so long dinner". Liker ikke å ta avskjed. Synes vi sees er mye bedre.....

Så da er det "So long Australia " her fra meg. Og til Singapore "Here I come !"Thank you Australia !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar