mandag 14. desember 2009

Yarra River Tour , parker og galleriDagen startet som altid med en joggetur. I dag foregikk turen i en park bare få minutters gange fra Bodils hus. Melbourne er en storby med 4 millioner innbygger og dekker et digert areal på størrelse med den danske øy Fyn !  Det har medført at det er store grønne lunger overalt med parker på størrelse med en landsby hjemme i Norge. Nydelig å ha slikke flotte omgivelser å jogge i uten tanke på biler.

Etter litt klærsvask mm gikk turen med Metro til Down Town Melbourne. Første stopp var et reisebyrå. Forsøker å få til minimum 1 lengre tur under mitt opphold. Mitt høyeste ønske er å komme inn til outback Australia / Ayers Rock. Det er selvsagt sommerferie hernede nå og det er vanskeligt å skaffe seg plass innenfor en akseptabel økonomisk ramme. Fikk med endel brosyrer hjem som skal studeres nøye i kveld.

Deretter gikk turen til en mindre botanisk hage , Aleksandra Gardens. Melbourne har en rekke botaniske hager og en stor som jeg håper jeg rekker å få se igjen. Overalt hvor en går, selv i sentrum , er det en enestående flott fauna.Er ikke dette flott ?

Minnebilde

Deretter gikk turen til Yarra River som går gjennom Melbourne sentrum og ender ut i Hobsons Bay.Yarra River. Til venstre en av River båtene.

En av de første ting jeg gjør når jeg er i Melbourne er å ta en tur med River Boat. Det gir en fantastisk innblik i hva som finnes langs elven . Turen tar ca 2 timer og hele veien blir en fortalt hva en passerer samt mye historie som ligger bak. Også Melbournes historie startet ved havnen som de aller fleste andre steder. Så for alle som måtte stikke innom Melbourne kan jeg  sterkt anbefale å starte med en rundtur samt benytte seg av de gratis hoppe på busser som kjører rundt til alle serverdigheter. En blir på en serverdighet så lenge en ønsker for deretter å ta bussen videre til neste serverdighet. Fungerer helt topp.På tur på Yarra River

Velstanden i Australia er blitt betydelig bedre enn da jeg sist var her for 10 år siden. Australia ble ikke nevneverdig rammet av finanskrisen som har ridd verden ellers. Det er også en velstående generasjon som nå er ved å pensjonere seg og har rådd til å bo luksuriøst.Luksus leilighetskomplekser langs elven.


Forøvrig så jeg igjen en svart svane. Det er et fenomen som jeg bare har sett i Australia uten at jeg påstår at det er eneste sted de finnes. Spesielt er det dog.Sort svane. Dette eksemplaret har dog litt hvitt på vingene.


Etter en flott båttur var det tid for lunsj. Den ble inntatt i en restaurant langs Yarra hvor restaurantene ligger tett i tett og det er en evig folkevandring av tilsynelatende helt avslappet folk. Lite julestress å spore her. Apropos jul så var det eneste synlige bevis på at julen er nært forestående noe som skulle minne om et juletre......Australsk juletre !

Varmen begynte nå å bli rimelig plagsom så jeg besluttet å gå i National Gallery of Victoria. Det var en stor opplevelse som jeg dessverre ikke kan gjengi med bilder. Totalt fotograferingsforbud. Men utsiden av Galleriet kan jeg vise. Brukte vel et par timer på min egen tour i galleriet. Utrolig mye flott og igjen: Mye historie som er artig å få med seg.
National Gallery of Victoria

Forøvrig ligger Nationalteateret vegg i vegg med National Gallery. Vi har kjøpt billetter til en teater forestilling  fredag kveld. Gjett om jeg gleder meg til det......


Nationalteatret

Etter galleri besøket valgte jeg å avslutte min bytur og komme meg hjem igjen. Metro fungerte helt topp. Godt å få skiftet til kjøligere klær.... Lurer på hva Michael serverer i kveld. Det eneste jeg vet at det blir fantastisk godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar