mandag 7. desember 2009

Universitetet, World Trade senter, China Town KL , parker

Etter gårsdagens hektiske program valgte jeg å ta en rolig dag . Startet dagen med joggetur opp til KL Tower. Er faktisk begynt å like motbakkeløp . Men i nærmere 40 grader , skyfri himmel og høy fuktighet så tror jeg egentlig ikke det gikk så veldig fort. Etter en god frokost hvor jeg spiste røregg og bacon la jeg til fots ut på det som skulle være en tur til et område med bla orkide hage, butterfly park, Nationalmuseet mm.  Til tross for at jeg var utstyrt med bykart  gikk det helt gærli '.  Havnet i motsatt kant av området . Kan være flere grunne til det: Ekstrem varme, min elendige stedssans , kartet snudd opp ned ...... uansett resultatet ble at jeg havnet på Universitetsområdet som var veldig flott . Det gikk bevæbnede vakter overalt og jeg måtte gi en god forklaring for å komme inn. Da jeg viste de kartet tror jeg egentlig de synes synd på meg og lot meg passere av ren medlidenhet !


Jeg må nå ha startet i rette retning for jeg kom meg til Dataran Merdekan hvor det ligger en rekke flotte gamle bygninger . Dessverre her som ellers i verden har en ikke klart å skåne de fra dagens bygninger i glass og betong  :

I Dataran Merdeka finner vi en 100 meter høy flagstang som markerer hvor det Malaysiske flag ble offisielt 31. august 1957 etter frigjøring fra Britisk herredømme.


Egentlig var jeg ikke lei meg for at jeg gikk feil vei. For overalt hvor en går i KL så er det parker fyllt til rannen av flotte fontener og en blomsterprakt som kan ta pusten fra en. Nedenfor noen eksempler på dagens flotte syn:


Tidspunktet hvor det riktig gikk opp for meg at jeg hadde gått helt feil var da jeg kom til Putra World Trade Center. En diger bygning med alt hva hjertet måtte drømme om. Heldigvis er min koffert full så jeg slipper å tenke på å handle. Erfaringsmessigt så har det lett for at en handler bla. sko og klær som fremstår som utrolig flotte her og nå. Men når en kommer hjem til Norge så blir både fasong og farger helt feil. Hvem har ikke tenkt sitt når en har støtt på en fargespraglende Hawaii skjorte i i Lærdal i Sogn ??

Putra World Trade Center

Har nå flaks når det gjelder plassering av hotellet mitt. Uansett hvor feil jeg har gått ser jeg alltid "hjem". KL Tower er rett i nærheten og det ser jeg fra hvilken som helst del av byen. Så da var det å ta bena fatt og komme seg i retning av hotellet. På veien kom jeg igjennom Chinatown. Kvarteret består av et mylder av overfylte smågater og smug med et sant virvar av skilt, butikker, gatekjøkkener, aktiviteter og en god porsjon støy.  Hvis man er på leting etter rariteter , er Chinatown et paradis  . Jeg for min del valgte å gå fort igjennom. Bestemte meg også for at det ikke var dit jeg skulle på min kveldstur !


Chinatown KLI Kuala Lumpur som i de fleste andre storbyen er forskjellen mellom fattig og rik ekstrem. På min vandring gjennom KL så jeg utrolige mange eksempler på hvordan fattige bor i skur kloss opp til de prangende forretningsbygg og hoteller. Må innrømme det gjør et voldsomt inntrykk når jeg ser hvordan de fattige har det. Lysten til å kunne gjøre noe er stor men det er selvsagt urealistisk...

Tror det var det meste av det jeg har opplevd i dag. Så langt. Klokken er nå snart 18:00 og det er tid for et bad i 8. etasje. Deretter er det en restaurant middag og kanskje tidlig kveld. Skal på Elefantsafari i morgen. Den starter kl 09:00 og varer ca 14 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar