torsdag 17. desember 2009

Bodil og Michaels hjem i Melbourne

I dag er det sight seeing free. Formiddagen er benyttet til et etterlengtet egotrip med hårfarging, facial, manicure, pedicure mm. Tror enhver kvinne som har travet rundt med en ryggsekk i flere uker vil kjenne igjen den velgjørende følelse det er å få tid til egenpleie. Senere i dag skal Bodil og jeg inn i Charlton shoppingsenter. Det nærmer seg vistnok jul sies det..... Da det neppe er interessant å få en utdyping av egotrippet eller shoppingen så velger jeg å bruke dette innlegget til å fortelle om Bodil og Michael's spesielle hjem i Melbourne gjennom de siste 22 år. Det er nemlig et eventyr i seg selv synes jeg.

Før jeg starter så bør jeg fortelle at Michael har 14 antikvitets- og gave forretninger spredt utover Melbourne  http://www.ishka.com.au/ . Hans tilgang til samt interesse for antikviteter har selvsagt preget såvel valg av hus samt innredning.

Huset er med sine ca 800 kvm digert i vår målestokk. I tillegg er det 3 leiligheter hvorav jeg pt bebor den ene. Huset er fra 1854 og det eldste i denne delen av Melbourne. Huset er bygget opp om den etter sigende eldste globus i Australia som har en diameter på ca 2 meter.Globusen på toppen av trappen til øverste etasje

Huset er sprengfullt av spesielle former og utsmykning. Jeg kan selvsagt ikke vise alle men et lite utdrag kan gi et inntrykk av huset. Jeg trenger egentlig ikke gå på museum for å se flotte gamle historiske ting når jeg bor midt oppi det !

Dørene har håndlagte blyinnfelte vinduer. Alle forskjellige.....


Eksempel på håndlagd blyvindue fra min leilighetEt annet eksempel fra min leilighet


Takhøyden i huset er fra 4 meter og oppover. Takene er flott dekorerte og etter min mening kjempeflotte .


Eksempel på takdekorasjon
Alle dørhåndtak og kraner er forgylte. Her fra mitt badEn av mange håndutskæringer på stolper på utsidenEn av peisene i huset. Legg merke til vinduet overVinduet over peisen. Viser godt tykkelsen på veggene i huset.Hvem får ikke lyst til å ligger her og lese ?


Huset er sprengfyllt av flotte veggdekorasjoner


Et møblement (ikke Ikea !)Ikke kjedelig i det huset !En av stolene i min leilighet !Jeg kunne ha fortsatt med å legge inn hundrevis av bilder av spesialiteter og detaljer fra huset som jeg for tiden bor i . Finner stadig nye detaljer og synes det er et lite eventyr å få bo her.

Dette ble så dagens innlegg. Som skrevet skal jeg på shopping i ettermiddag. Tror jeg har noen ideer til julepresanger....... for det er snart jul sant ?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar